Entry: Apa yang di busy kan sangat tuh??? Thursday, September 04, 2014



Assalamualaikum....

Macam gempak je tajuk entry tu kan... hehe... ntah apa ntah yang dibusykan sangat tuh??? Okaylah meh saya nak bercerita.... 2 bulan ni start bulan 7-8 memang busy... every weekend memang full dengan aktiviti... sebelum puasa lagi... every weekend akan full dengan agenda, mana nak shopping baju rayalah, accessories rumah untuk rayalah, balik rumah mak mertualah dan berlanjutan sampailah ke bulan puasa...bulan puasa busy decorate rumah, kemas rumah... tu belum masuk bab pening fikir juadah berbuka lagi... eh??? hehehe... sampailah ke bulan raya.... busy berjalan melawat sanak saudara... menerima kunjungan tetamu.... busy memanjang je kan.... Tapi yang bestnyer time raya ni sebab dapat kumpul duit raya yang banyak untuk anak-anak... alhamdulillah... masuk tabung bank untuk masa depan anak-anak... dan dapat berkumpul 1 family... belum sempat nak bernafas lagi.... habis raya je... busy adik nak kahwin pulokkk....

haaa... itulah yang cheq busy kan sepanjang bulan lalu... busy packing2 baju untuk bawak balik kampung.... dah balik kampung busy tolong parent dan pengantin packing goodies bag pulakkk, kemas rumah, buat hantaran... ihik ihik... dah tiba hari kenduri macam biasa busy rewang....keesokkannya busy mengemas rumah, menghantar pengantin ke kenduri side lelaki pulakkkk.... yang bestnyer balik hantar pengantin kita singgah ke rengit... syurga membeli-belah barang-barang second hand.... busy jugakkkkk kan??? busy memilih katil untuk guess room(sian dekat parent everytime datang kena tidur famili hall.... hari dah nak malam pun tak balik lagi.... kahkahkah... padahal malam tu semangat nak balik nilai... penat tak usah cerita... tapi seb baik en.ed gagah perkasa... dia kata tak penat... so bertolak balik nilai malam tu jugakkkk... esoknya tengok berita jalan jammed.... alhamdulillah... berkat dengar cakap suami... perjalanan balik ke nilai dipermudahkan....

Okaylah itulah kronologinyer kisah ke busyan saya sepanjang bulan 7- 9 ni... tu tak kira lagi esok jumaat adik beradik pakat nak sambut birthday mak dekat gold coast morib pulakkkk... alhamdulillah adik yang ke-4 bermurah hati nak sponsor bilik+makan+theme park.... allahuakhbar... semoga dicucuri rahmat dan sentiasa dilimpahi rezeki buat adik saya siti nurul izzati ni....(psss dia single mingle lagi... ekekeke)

Let's the pics do the talks shall we???

 

Di rumah pengantin perempuan

Makan damai rumah pengantin perempuan

Rumah pengantin lelaki

Dekat bawah ni pulak antara kedai-kedai second hand yang ada di rengit. Maaflah ye, saya ambil gambar dari dalam kereta jer. Sebab firas tidur time ni... apak nyer je yang pergi keluar survey katil. Ni kali ke berapa ntah kami pergi rengit ni... selama ni pergi survey-survey... usha-usha... tapi satu habuk pun tak angkat... kali ni kami hangkut sekali harung... tu pun ada lagi yang tak terhangkut... lain kali deh... dah ponatttt....

Kedai perabot jati baru

Kedai makan yang ada dekat rengit ni. Siap buat guna kayu baby cot lagi... fuuuhhhh

p/s : Gambar morib entry lain yer... Untuk nana, akak doakan nan hidup bahagia ke anak cucu...cicit... dan berkasih sayang sampai ke syurga.

 

   0 comments

Leave a Comment:

Name


Homepage (optional)


Comments