Entry: ~ Adik Firzan 1 year old already ~ Friday, March 21, 2014



Assalamualaikum...

Syukur.... syukur...syukur... alhamdulillah... adik firzan dah pun 1 tahun.... Walaupun hari rabu hari tu pergi check up sekali inject, nurse cakap adik tak cukup berat, bmi pun dah dekat kuning, tapi so far perkembangan adik sangatlah memberangsangkan. Mungkin nurse tak dengar kot, mummy cakap adik baru baik denggi... Macam manalah tak susut, makan tak nak... time denggi tula kan.. takpelah... so far... adik dah jalan stabil, dah faham arahan no, bila panggil pun adik dah datang... gigi dah ada 4 batang.... dah pandai tepuk tangan... pandai salam sikit-sikit dan ... dah pandai main dengan abang... mummy pun dh start bagi adik bubur tak blend... pandai pulak tu dia telan dengan gigit... suka mummy... sebelum ni dok la bawak keluar nasi tu... pelik kot ada benda kecil-kecil dalam mulut... hehehe.. Alhamdulillah masih lagi fully bf. Hopefully dapat teruskan sehingga dia 2 tahun. In shaa allah. perkembangan dia yang paling ketara adalah.... dia dah pandai sepak bola.... muahahaha... dok tengok je abang dengan daddy main... rupanya dia tengah menghafal skill... uhuk...uhuk...

Flashback balik perkembangan adik firzan...

3 bulan : pandai pusing dah... Pandai capai mainan.

4 bulan : Pandai mengesot-ngesot... sokmo la ngundur...

5 bulan : Pandai merangkak. Alhamdulillah. Dah start masuk semua mainan dalam mulut.

6 bulan : Start solid food.

7 bulan : Dah start berdiri pegang furniture.

8 bulan : Dah start berjalan sambil pegang furniture.

9 bulan : Dah pandai turun katil sendiri.. dah start panjat tangga... huhu.. Pandai buka laci semua...

10 bulan : Adik dah pandai jalan sikit2.. cuma tak pandai berdiri sendiri lagi..

11 bulan : Dah keluar bunyi mamamamama... time nangis jerkkk.. T_T. Dah pandai berdiri sendiri dan jalan... gigi baru keluar, sekali keluar ambikkkk 4 batang terus. 2 atas, 2 bawah...hehehe.. dah pandai kejar kucing.

12 bulan : Alhamdulillah... Jalan dah stabil. Start bubur without blend. Dah pandai salam, tepuk tangan, tunjuk itu ini.... In shaa allah... chaiyok ye dik...

So far perkembangan adik takde yang ketinggalan. Sangat maju adalah. So saya tak nak la risau pasal badan dia yang kurus dan tak cukup berat tu.

p/s : Thank u for this greatest gift ever.

 

   0 comments

Leave a Comment:

Name


Homepage (optional)


Comments