Entry: ~ Muhammad Firzan Shah - 11 month old ~ Wednesday, February 19, 2014



Assalamualaikum,

Alhamdulillah, adik firzan sudah pun 11 bulan. Banyak perkembangan dia setakat ni. Yang paling ketara dah start berdiri sendiri dan berjalan tanpa pegang perabot dan tanpa bantuan mummy. Alhamdulillah... cepat jugakkk ko ye dik... Tapi merangkak masih belum dilupakan sepenuhnya, sebab berjalan tak stabil lagi. Tapi memang gigih betul adik practice berjalan siang malam. Kecuali dah penat baru kembali merangkak.

Selain itu, dah keluarkan word mamamamama dari mulut dia... hehehe suka...suka... daddyla ni yang perasan.. tetiba je daddy kata adik firzan dah pandai cakap mamamama. Tapi yang tak bestnyer, dia panggil mamamam time dia menangis cari mummy jerrrrkkkk... :( . Time lain tak dok... adeh... takpelah dik, slow-slow mummy ajar adik yer...

Macam abang dia jugak... awal-awal dah keluar jari 1 malaysia... dah pandai tunjuk itu ini.. nanti mummy ajar adik tunjuk binatang-binatang dalam book ye. In shaa allah, semoga mummy diberi kelapangan dan kesabaran yang tinggi untuk mengajar adik firzan dan abg firas. haihhhh...

Rancangan kesukaan adik firzan of course la Hi-5.. Siap goyang-goyang badan macam menari kalau dengar lagu Hi-5 tu. Yang paling dia suka lagu robot, lagu wishing star. Lagi satu, gigi dia dah keluar 4 batang (2 atas, 2 bawah)... patutlah kalau bila bf kan dia, terasa ada bende comel-comel kecil-kecil tengah menggigit..hehehe

Macam-macam adik firzan

p/s : Tak sabar nak tengok dua orang panglima ni main berkejaran...

 

   0 comments

Leave a Comment:

Name


Homepage (optional)


Comments