irtsalus
Female
Malaysia
Blogger since 2004

Mine : Thursday 17 SHawwal 1403 A.H.
(28 July 1983)


Hubby: Thursday 2 RamaDHaan 1402 A.H.
(24 June 1982)


Proposal :
04-10-2009 ( 04 syawal 1429/04-10-1429 )

Engagement :
08-12-2009 ( 10 zulhijjah 1429/10 -12-1429 )

Marriage :
18-12-2009 ( 01 Muharram 1430/01-01-1430 )


Simple but obstinate, patient but pushy, tender and soft but stubborn....

Daisypath Friendship tickers
Daisypath Friendship tickers
Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
   


<< July 2017 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
 01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31


Disclaimer

This blog speak my mind out,
so if you don't like it, don't bother to read it.
And I don't mind if you don't.
Give respect to others to gain it.





Short term wish List


- buy a baby monitor
- kitchen cabinet
- Guest room furniture
- guest room aircond
- buy water heater
- buy chandelier
- Bathroom accessories
- Wall frame
- Wallpaper/sticker
- Firas's room makeover
- New curtain

Long term wish list


- Plantation land
- Rental property
- New car




.:: mY fRenS LisT::.

|| AzIe ChuMeL || Mama Amani || WaNo || Mc HyE || NasRinA || YaniE || QuiYaH || LauRah || Kak IrMa || Linda mama rania || Uda Ateh || Nurul || Chemiema ||




.:: mY ReaD|nG L|sT::.

|| Sister Alia || mommy-germs || Blog anakkusayang || Blog Saiful Islam || Baby Center || Dunia Susu Ibu || Kelly Mom || My Super Kid || Dr.Muna || Pakar howTo || Feryco ||



.:: mY sHopp|nG L|sT::.

|| My Little Fabulous || Nurul Azham Shop || Little Whiz || Lily SecRet OvEn || Mudah.com || Superbid || Moms Bargain || de`HearT Online Kitchen || clothDiaperMommy ||



.::OthErs s|te L|nk ::.

|| friendster || UTM skudai || MSU Shah Alam || fsksm utm || gallery cybertarp || Abg DiN Pawaka || Photographer Fairus || Rumah Kebaya || g@mespot || Image Shack ||





Berikut produk-produk yang dikaitkan dengan negara yahudi ini:
1. Coca-cola
2. Huggies
3. River Island
4. MC Donalds
5. Clinique
6. Disney
7. Donna Karan(DKNY)
8. Starbucks
9. GAP
10. Garnier
11. Perrier
12. Kotex
13. Sanex
14. Jo Malone
15. Lancome
16. Libbys
17. Tchibo
18. Loreal
19. Mark & spencer
20. Klenex
21. Maybelline
22. Nestle
23. Vittel
24. Revlon
25. Wonderbra
26. Loreal
27. Hugo Boss
28. Ralph Lauren (POLO)
29. Adam Sandler
30. Elizabeth Taylor
31. Nicholas Cage
32. Barbara Streisand
33. Mont Blanc
34. Google/Gmail/Gtalk
35. Fotopages
36. AOL
37. Carefourre
38. Watson
39. Facebook



Date Conversion
Gregorian to Hijri Hijri to Gregorian
Day: Month: Year


How to make a suri
Ingredients:
5 parts success
1 part humour
1 part joy
Method:
Add to a cocktail shaker and mix vigorously. Add a little lustfulness if desired!




.:: OtheRs ::.

Your Ad Here







  • If you want to be updated on this weblog Enter your email here:



    rss feed



    Monday, October 20, 2014

    Assalamualaikum, Bila buka fb sahaja, gembira saya baca ramai kawan-kawan yang post kata nak berhenti job dan jadi surirumah sepenuh masa. Begitu juga bila melihat pos kejayaan kawan-kawan dalam bidang kerjaya masing-masing. Alhamdulillah, macam mana excitednya saya membaca status kawan-kawan yang . . . ()

    Posted at 11:23 am by irtsalus
    Komenz!  

    Thursday, September 04, 2014

    Assalamualaikum.... Macam gempak je tajuk entry tu kan... hehe... ntah apa ntah yang dibusykan sangat tuh??? Okaylah meh saya nak bercerita.... 2 bulan ni start bulan 7-8 memang busy... every weekend memang full dengan aktiviti... sebelum puasa lagi... every weekend akan full dengan agenda, mana na . . . ()

    Posted at 03:03 pm by irtsalus
    Komenz!  

    Thursday, June 19, 2014

    Assalamualaikum.... Jalan-jalan Perak... Bersempena cuti sekolah dan musim orang kawen yang lalu.... sambil menyelam minum air... hehe... Alhamdulillah perjalanan lancar, sampai perak baru ujan lebat itu pun sekejap-sekejap. Majlis orang kawen dekat parit buntar, gerak hari jumaat pagi sampai pari . . . ()

    Posted at 10:47 am by irtsalus
    Komenz!  

    Monday, March 24, 2014

    Assalamualaikum... Cerita pasal budak aktif ni, ada beberapa cerita yang saya elakkan firas daripada menonton, antaranya of course la cerita ultraman, ryukendo, power rangers, masked rider dan yang sewaktu dengannya. Kenapa saya tak bagi anak saya tengok? Sebabnya firas ni jenis budak yang aktif da . . . ()

    Posted at 02:50 pm by irtsalus
    Komenz!  

    Sunday, March 09, 2014

    Assalamualaikum, Terkejut dan sedih, tu jer yang dapat saya katakan, hanya doa yang dapat saya panjatkan. Semoga misi mencari dipermudahkan, jika ada mangsa yang terselamat, lindungilah mereka, jika terkorban, semoga syurga tempat mereka (bagi yang muslim). Bersabarlah ibu dan ayah, bertabahlah ka . . . ()

    Posted at 10:17 am by irtsalus
    Komenz!  

    Tuesday, January 28, 2014

    Assalamualaikum, Bila dah ada anak time inila baru terbayang mak saya... saya mempunyai adik beradik yang ramai iaitu 8 orang. Dengan mak saya bukanlah suri rumah. Mak bekerja dan menguruskan rumah tanpa maid. Bayangkan macam mana mak kita handle kita dulu, boleh ke kita?? But yes, mak saya mulut . . . ()

    Posted at 10:17 am by irtsalus
    Komenz!  

    Tuesday, December 10, 2013

    Aku tak tahu, kau tahu ke tidak? Atau kau pura-pura tak tahu? Tutup mata, tutup telinga, Supaya kau boleh makan hasilnya? Kau tahu benda tu haram, kau tahu benda tu berdosa, Tapi kau hendak jugak, dek kerana ketamakan, Kau fitnah sana sini, Akal waras mana yang kau guna ni? K . . . ()

    Posted at 09:26 am by irtsalus
    Komenz!  

    Wednesday, December 04, 2013

    Assalamualaikum... Dah beberapa hari asyik ujan aje. Hari ini pun ujan gerimis dari semalam tak berhenti menandakan musim tengkujuh dah pun tiba. Cuaca sangatlah sejuk, ala-ala dekat cameron highland. Rasa-rasanya kalau tanam strawberry ni hidup x ek? Hehehe.. Oleh kerana hari ini h . . . ()

    Posted at 01:23 pm by irtsalus
    Komenz!  

    Monday, November 18, 2013

    Assalamualaikum...Hari ini nak cerita pasal pencen awal. Mak pencen awal sebab abah dah pencen dulu dari mak. Boring kot sorang-sorang dekat office tu. Sebab selama ni berdua, tiba-tiba jadi sorang-sorang, siapa yang tak terasa kan..kan..Saya pula, sebenarnya tak pernah terlintas pun nak pence . . . ()

    Posted at 01:41 pm by irtsalus
    Komenz!  

    Wednesday, July 24, 2013


    Posted at 11:21 am by irtsalus
    Komenz!  

    Home More Results