irtsalus
Female
Malaysia
Blogger since 2004

Mine : Thursday 17 SHawwal 1403 A.H.
(28 July 1983)


Hubby: Thursday 2 RamaDHaan 1402 A.H.
(24 June 1982)


Proposal :
04-10-2009 ( 04 syawal 1429/04-10-1429 )

Engagement :
08-12-2009 ( 10 zulhijjah 1429/10 -12-1429 )

Marriage :
18-12-2009 ( 01 Muharram 1430/01-01-1430 )


Simple but obstinate, patient but pushy, tender and soft but stubborn....

Daisypath Friendship tickers
Daisypath Friendship tickers
Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
   


<< November 2017 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
 01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30


Disclaimer

This blog speak my mind out,
so if you don't like it, don't bother to read it.
And I don't mind if you don't.
Give respect to others to gain it.





Short term wish List


- buy a baby monitor
- kitchen cabinet
- Guest room furniture
- guest room aircond
- buy water heater
- buy chandelier
- Bathroom accessories
- Wall frame
- Wallpaper/sticker
- Firas's room makeover
- New curtain

Long term wish list


- Plantation land
- Rental property
- New car




.:: mY fRenS LisT::.

|| AzIe ChuMeL || Mama Amani || WaNo || Mc HyE || NasRinA || YaniE || QuiYaH || LauRah || Kak IrMa || Linda mama rania || Uda Ateh || Nurul || Chemiema ||




.:: mY ReaD|nG L|sT::.

|| Sister Alia || mommy-germs || Blog anakkusayang || Blog Saiful Islam || Baby Center || Dunia Susu Ibu || Kelly Mom || My Super Kid || Dr.Muna || Pakar howTo || Feryco ||



.:: mY sHopp|nG L|sT::.

|| My Little Fabulous || Nurul Azham Shop || Little Whiz || Lily SecRet OvEn || Mudah.com || Superbid || Moms Bargain || de`HearT Online Kitchen || clothDiaperMommy ||



.::OthErs s|te L|nk ::.

|| friendster || UTM skudai || MSU Shah Alam || fsksm utm || gallery cybertarp || Abg DiN Pawaka || Photographer Fairus || Rumah Kebaya || g@mespot || Image Shack ||





Berikut produk-produk yang dikaitkan dengan negara yahudi ini:
1. Coca-cola
2. Huggies
3. River Island
4. MC Donalds
5. Clinique
6. Disney
7. Donna Karan(DKNY)
8. Starbucks
9. GAP
10. Garnier
11. Perrier
12. Kotex
13. Sanex
14. Jo Malone
15. Lancome
16. Libbys
17. Tchibo
18. Loreal
19. Mark & spencer
20. Klenex
21. Maybelline
22. Nestle
23. Vittel
24. Revlon
25. Wonderbra
26. Loreal
27. Hugo Boss
28. Ralph Lauren (POLO)
29. Adam Sandler
30. Elizabeth Taylor
31. Nicholas Cage
32. Barbara Streisand
33. Mont Blanc
34. Google/Gmail/Gtalk
35. Fotopages
36. AOL
37. Carefourre
38. Watson
39. Facebook



Date Conversion
Gregorian to Hijri Hijri to Gregorian
Day: Month: Year


How to make a suri
Ingredients:
5 parts success
1 part humour
1 part joy
Method:
Add to a cocktail shaker and mix vigorously. Add a little lustfulness if desired!




.:: OtheRs ::.

Your Ad Here







  • If you want to be updated on this weblog Enter your email here:



    rss feed



    Monday, January 14, 2013

    PENYAKIT boleh menyerang sesiapa sahaja meski dengan amaran atau tanpa sebarang tanda. Seperti kanser yang menyerang isteri tercinta, tidak pernah kami menduga, tidak pernah kami meminta, penyakit datang sekelip mata Namun saya galas semuanya, menjaga isteri sedaya upaya, agar dia kembali seperti se . . . ()

    Posted at 10:02 am by irtsalus
    Komenz!  

    Wednesday, May 30, 2012

    Kisah Dari Tanah Suci ini untuk iktibar bersama. Kisah ini mengenai seorang wanita Muslimah Melayu berasal dari Perak yang menunaikan haji kira-kira enam tahun lalu.Wanita ini kerana sudah tua dan uzur, lutut pun lemah dan sentiasa sakit, menggunakan kerusi roda semasa tawaf dan saie. Dia mengupah p . . . ()

    Posted at 11:16 am by irtsalus
    Komenz!  

    Thursday, May 17, 2012

    Assalamualaikum...Gempar sungguh berita pasal ni kan... Tapi hari ini barulah saya berkesempatan untuk menonton video kisah baby 10 bulan kena pukul tu... Memang betul lah ulasan akhbar kalau mengatakan ibunya seorang yang kejam.. bila saya tengok pun saya rasa tak sampai ati sangat.... tangisan . . . ()

    Posted at 11:49 pm by irtsalus
    Komenz!  

    Monday, April 23, 2012

    Oleh YATIMIN ABDULLAH utusankelantan@utusan.com.my KOTA BHARU 21 April - Seorang kanak-kanak berusia empat tahun terpaksa dikejarkan ke Hospital Raja Perempuan Zainab II (HRPZ II) di sini untuk mengeluarkan seekor ikan puyu yang terlekat dalam mulutnya kira-kira pukul 4 petang sema . . . ()

    Posted at 11:05 am by irtsalus
    Komenz!  

    Sunday, January 29, 2012

    Assalamualaikum.... I've got this story from email... Really worth of sharing... I tear my heart out after reading this....4 years ago, an accident took my beloved away and very often I wonder, how does my wife, who is now in the heavenly realm, feel right now? She must be feeling ex . . . ()

    Posted at 05:52 pm by irtsalus
    Komenz!  

    Sunday, November 13, 2011

    An email forward by my bestfrens.... worth of sharingFikirlah sebelum berkata   Hari ini sebelum kita mengatakan kata-kata yang tidak baik,Fikirkan tentang seseorang yang tidak dapat berkata-kata sama sekali.Sebelum kita mengeluh tentang rasa dari makanan,Fikirkan tentang seseorang yang tidak p . . . ()

    Posted at 10:05 pm by irtsalus
    Komenz!  

    Sunday, September 25, 2011

    Kisah ini adalah dari luahan rasa terpampang disurat khabar 2 tahun yang lalu tapi saya baru terbaca. Pada 14 tahun lalu, saya adalah penuntut IPTA di selatan tanah air. Saya lahir dari keluarga yang berada dan memiliki kereta sendiri. Senang untuk berulang alik dari rumah sewa ke fakulti. L . . . ()

    Posted at 09:10 pm by irtsalus
    Komenz!  

    Friday, August 05, 2011

    Susunan ZUARIDA MOHYINMASYARAKAT Islam di Hungary dianggarkan lebih 60,000 orang. Kira-kira 0.6 peratus daripada jumlah penduduk di negara tersebut.Namun kini, Islam merupakan agama paling cepat berkembang di Hungary. Sebenarnya, orang Islam telah lama bertapak di Hungary iaitu sejak tibanya mereka . . . ()

    Posted at 11:37 pm by irtsalus
    Komenz!  

    Saturday, July 09, 2011

    Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4 st1:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle . . . ()

    Posted at 11:36 pm by irtsalus
    Komenz!  

    Tuesday, June 07, 2011

    Pada suatu pagi, berlangsungnya satu temuduga di sebuah syarikat yang terkenal di Malaysia.Semasa menemuduga salah seorang calon,pengurus syarikat tersebut mendapati seorang calon temuduga  perempuan mempunyai rekod akademik yang baik sejak dari sekolah menengah sehinggalah sepanjang pengajiann . . . ()

    Posted at 11:25 pm by irtsalus
    Komenz!  

    Home More Results