irtsalus
Female
Malaysia
Blogger since 2004

Mine : Thursday 17 SHawwal 1403 A.H.
(28 July 1983)


Hubby: Thursday 2 RamaDHaan 1402 A.H.
(24 June 1982)


Proposal :
04-10-2009 ( 04 syawal 1429/04-10-1429 )

Engagement :
08-12-2009 ( 10 zulhijjah 1429/10 -12-1429 )

Marriage :
18-12-2009 ( 01 Muharram 1430/01-01-1430 )


Simple but obstinate, patient but pushy, tender and soft but stubborn....

Daisypath Friendship tickers
Daisypath Friendship tickers
Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
   


<< July 2017 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
 01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31


Disclaimer

This blog speak my mind out,
so if you don't like it, don't bother to read it.
And I don't mind if you don't.
Give respect to others to gain it.





Short term wish List


- buy a baby monitor
- kitchen cabinet
- Guest room furniture
- guest room aircond
- buy water heater
- buy chandelier
- Bathroom accessories
- Wall frame
- Wallpaper/sticker
- Firas's room makeover
- New curtain

Long term wish list


- Plantation land
- Rental property
- New car




.:: mY fRenS LisT::.

|| AzIe ChuMeL || Mama Amani || WaNo || Mc HyE || NasRinA || YaniE || QuiYaH || LauRah || Kak IrMa || Linda mama rania || Uda Ateh || Nurul || Chemiema ||




.:: mY ReaD|nG L|sT::.

|| Sister Alia || mommy-germs || Blog anakkusayang || Blog Saiful Islam || Baby Center || Dunia Susu Ibu || Kelly Mom || My Super Kid || Dr.Muna || Pakar howTo || Feryco ||



.:: mY sHopp|nG L|sT::.

|| My Little Fabulous || Nurul Azham Shop || Little Whiz || Lily SecRet OvEn || Mudah.com || Superbid || Moms Bargain || de`HearT Online Kitchen || clothDiaperMommy ||



.::OthErs s|te L|nk ::.

|| friendster || UTM skudai || MSU Shah Alam || fsksm utm || gallery cybertarp || Abg DiN Pawaka || Photographer Fairus || Rumah Kebaya || g@mespot || Image Shack ||





Berikut produk-produk yang dikaitkan dengan negara yahudi ini:
1. Coca-cola
2. Huggies
3. River Island
4. MC Donalds
5. Clinique
6. Disney
7. Donna Karan(DKNY)
8. Starbucks
9. GAP
10. Garnier
11. Perrier
12. Kotex
13. Sanex
14. Jo Malone
15. Lancome
16. Libbys
17. Tchibo
18. Loreal
19. Mark & spencer
20. Klenex
21. Maybelline
22. Nestle
23. Vittel
24. Revlon
25. Wonderbra
26. Loreal
27. Hugo Boss
28. Ralph Lauren (POLO)
29. Adam Sandler
30. Elizabeth Taylor
31. Nicholas Cage
32. Barbara Streisand
33. Mont Blanc
34. Google/Gmail/Gtalk
35. Fotopages
36. AOL
37. Carefourre
38. Watson
39. Facebook



Date Conversion
Gregorian to Hijri Hijri to Gregorian
Day: Month: Year


How to make a suri
Ingredients:
5 parts success
1 part humour
1 part joy
Method:
Add to a cocktail shaker and mix vigorously. Add a little lustfulness if desired!




.:: OtheRs ::.

Your Ad Here







  • If you want to be updated on this weblog Enter your email here:



    rss feed



    Friday, January 11, 2013

    Bila time pregnant je semua orang cakap pasal maternity wear la... nursing wear la... tapi jarang orang sebut pasal maternity sandal/shoes kan... ada ke maternity sandalni?? actually takde sandal khusus pun untuk maternity sandalni, yeke?? ke saya yang tak tahu??erm... tapi Oleh sebab semasa pregnan . . . ()

    Posted at 11:08 am by irtsalus
    Komenz!  

    Tuesday, November 06, 2012

    Rahsia Di Sebalik Sunnah Memelihara JanggutSabda Rasulullah SAW: “Cukurlah (menipiskan) kumis dan peliharalah janggut.” (HR. Muslim) “Tuhanku memerintahkanku untuk memelihara janggutku dan memotong kumisku.” (HR. Thabrani) Kajian Di Sebalik Sunnah Memelihara Janggut Satu kajian yang dija . . . ()

    Posted at 09:39 am by irtsalus
    Komenz!  

    Monday, October 15, 2012

    Something I've read and I would love to share. Saya dilahirkan dari keluarga miskin. Ibu bapa saya mengusahakan kebun getah. Waktu kecil, apabila ibu atau bapa membeli ikan sardin dalam tin, ia seperti satu makanan mewah. Sejak kecil memang saya suka makan sardin. Apatah lagi kalau masakan sardin y . . . ()

    Posted at 10:35 am by irtsalus
    Komenz!  

    Monday, January 23, 2012

    Malam tadi badan firas panas. K.as kata dia tengah dedau. Bila balik rumah, badan makin panas. Sukat guna termometer, 37.9c. memula tak bagi juga ubat, just letak kain sejuk atas dahi dia. barulah dia berhenti mengomel. tapi still tak bole lelap juga. Saya lap2 badan dia dengan air sejuk guna towel . . . ()

    Posted at 09:57 am by irtsalus
    Komenz!  

    Friday, December 02, 2011

    Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; m . . . ()

    Posted at 10:37 pm by irtsalus
    Komenz!  

    Monday, November 21, 2011

    v\:* {behavior:url(#default#VML);} o\:* {behavior:url(#default#VML);} w\:* {behavior:url(#default#VML);} .shape {behavior:url(#default#VML);} Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4 st1\:*{behavior . . . ()

    Posted at 10:44 am by irtsalus
    Komenz!  

    Wednesday, November 09, 2011

    NEW YORK: Kanak-kanak berusia kurang dua tahun tidak digalakkan menonton televisyen atau video kerana ia boleh menjejaskan perkembangan dan melambatkan keupayaan mereka bertutur, kata sekumpulan pakar pediatrik Amerika Syarikat (AS) dalam satu kajian disiarkan semalam. Pakar pediatrik dari . . . ()

    Posted at 04:35 pm by irtsalus
    Komenz!  

    Monday, November 07, 2011

    Assalamualaikum....Muhammad firas sejak-sejak dia dah pandai makan, sangatlah banyak dia makan. Kurang dah minum susu. satu hari dalam 15 oz je. Mulut tu asyik menganga je. Tapi badan gitu juga. Susah nak naik berat badan dia. Pagi, tengah hari, petang makan bubur sebab nestum dan baby biscuit . . . ()

    Posted at 10:37 pm by irtsalus
    Komenz!  

    Friday, June 24, 2011

    Kajian yang dilakukan oleh pakar kanak-kanak di Australia menunjukkan bahawa bayi lelaki dan perempuan menunjukkan tindakbalas yang berbeza ketika ibunya mengalami stress. Sejak dalam kandungan lagi, perkembangan bayi lelaki berbeza dengan perkembangan bayi perempuan dan pertumbuhannya juga dipen . . . ()

    Posted at 11:34 pm by irtsalus
    Komenz!  

    Monday, May 30, 2011

    Alkisah pada suatu masa, di sebuah hospital bersalin di Amerika. Maka ada le dua orang ibu yang melahirkan sorang anak lelaki dan sorang lagi anak pompuan. Masalahnya, kedua-dua ibu tadi, mengaku yang mereka melahirkan anak lelaki tersebut ! Ni kes berebut anak lelaki le .Oleh ker . . . ()

    Posted at 11:08 pm by irtsalus
    Komenz!  

    Home More Results