irtsalus
Female
Malaysia
Blogger since 2004

Mine : Thursday 17 SHawwal 1403 A.H.
(28 July 1983)


Hubby: Thursday 2 RamaDHaan 1402 A.H.
(24 June 1982)


Proposal :
04-10-2009 ( 04 syawal 1429/04-10-1429 )

Engagement :
08-12-2009 ( 10 zulhijjah 1429/10 -12-1429 )

Marriage :
18-12-2009 ( 01 Muharram 1430/01-01-1430 )


Simple but obstinate, patient but pushy, tender and soft but stubborn....

Daisypath Friendship tickers
Daisypath Friendship tickers
Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
   


<< July 2017 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
 01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31


Disclaimer

This blog speak my mind out,
so if you don't like it, don't bother to read it.
And I don't mind if you don't.
Give respect to others to gain it.





Short term wish List


- buy a baby monitor
- kitchen cabinet
- Guest room furniture
- guest room aircond
- buy water heater
- buy chandelier
- Bathroom accessories
- Wall frame
- Wallpaper/sticker
- Firas's room makeover
- New curtain

Long term wish list


- Plantation land
- Rental property
- New car




.:: mY fRenS LisT::.

|| AzIe ChuMeL || Mama Amani || WaNo || Mc HyE || NasRinA || YaniE || QuiYaH || LauRah || Kak IrMa || Linda mama rania || Uda Ateh || Nurul || Chemiema ||




.:: mY ReaD|nG L|sT::.

|| Sister Alia || mommy-germs || Blog anakkusayang || Blog Saiful Islam || Baby Center || Dunia Susu Ibu || Kelly Mom || My Super Kid || Dr.Muna || Pakar howTo || Feryco ||



.:: mY sHopp|nG L|sT::.

|| My Little Fabulous || Nurul Azham Shop || Little Whiz || Lily SecRet OvEn || Mudah.com || Superbid || Moms Bargain || de`HearT Online Kitchen || clothDiaperMommy ||



.::OthErs s|te L|nk ::.

|| friendster || UTM skudai || MSU Shah Alam || fsksm utm || gallery cybertarp || Abg DiN Pawaka || Photographer Fairus || Rumah Kebaya || g@mespot || Image Shack ||





Berikut produk-produk yang dikaitkan dengan negara yahudi ini:
1. Coca-cola
2. Huggies
3. River Island
4. MC Donalds
5. Clinique
6. Disney
7. Donna Karan(DKNY)
8. Starbucks
9. GAP
10. Garnier
11. Perrier
12. Kotex
13. Sanex
14. Jo Malone
15. Lancome
16. Libbys
17. Tchibo
18. Loreal
19. Mark & spencer
20. Klenex
21. Maybelline
22. Nestle
23. Vittel
24. Revlon
25. Wonderbra
26. Loreal
27. Hugo Boss
28. Ralph Lauren (POLO)
29. Adam Sandler
30. Elizabeth Taylor
31. Nicholas Cage
32. Barbara Streisand
33. Mont Blanc
34. Google/Gmail/Gtalk
35. Fotopages
36. AOL
37. Carefourre
38. Watson
39. Facebook



Date Conversion
Gregorian to Hijri Hijri to Gregorian
Day: Month: Year


How to make a suri
Ingredients:
5 parts success
1 part humour
1 part joy
Method:
Add to a cocktail shaker and mix vigorously. Add a little lustfulness if desired!




.:: OtheRs ::.

Your Ad Here







  • If you want to be updated on this weblog Enter your email here:



    rss feed



    Thursday, August 02, 2012

    Tajuk tak boleh blah kan... hehehe...tak pernah saya terfikir nak membeli beg raya. Tak pernah lagi menjadi kewajipan. Cukupla sekadar baju dan sandal raya sahaja. Eh.. tetiba je terbeli beg raya macam mana?? hehehe...Tapi jom kita tengok beg apa yang sangat glamer di kalangan hollywood ni. . . . ()

    Posted at 02:24 pm by irtsalus
    Komenz!  

    Friday, April 20, 2012

    Since too many people keep asking me about my jingle jungle sterilizer and warmer.. baiklah saya terus tulis review pasal produk ni kan <- tolong mempromosi neh...First of all.. for the sterilizer.sterilizer keep sterilize up to 6 hour. - So every 12 at nite I'll turn on the s . . . ()

    Posted at 05:37 pm by irtsalus
    Komenz (7)  

    Thursday, January 05, 2012

    Assalamualaikum..weekend hari tu sebelum balik ke rumah MIL, kami sempat singgah ke Low yat... daddy kata alang2 nak keluar... keluar terus... sebab daddy nak belanja beli hadiah anniversary tuk mummy kan.... so.... mummy ok kan jela... walaupun firas demam time tuh... <- teruk tol saya . . . ()

    Posted at 10:11 pm by irtsalus
    Komenz!  

    Tuesday, November 22, 2011

    Saya sangat suka <- I like so much-much more... my new fridge already arrived..yeayyyy. Thank you.. thank you... thank you so much darling sebab membelanja isterimu ini. Hug and kisses for you <- love you even more.... hehehe rasa macam nak guling-guling tidur sebelah fridge tu. Alhamdu . . . ()

    Posted at 08:27 am by irtsalus
    Komenz!  

    Friday, July 01, 2011

    Assalamualaikum...yeayyy... sterilizer and bottle warmer dah pun sampai... time tengah cuti2 sakit ni la ambil peluang mengorder online, so adalah orang kat umah bila barang sampai. Tak yah nak susahkan pak guard suruh amik barang kita kan.... Anak dah besar baru nak beli sterilizer and . . . ()

    Posted at 03:45 pm by irtsalus
    Komenz (11)  

    Friday, May 13, 2011

    As-salam....Yeeaaayyy breastpump yang saya order online dah sampai hari ini... hehehe... Oleh kerana dah survey banyak tempat untuk membeli breastpump akhirnya saya decide tuk beli online jer... sebab lagi murah.... RM440.30... harga biasa RM518... banyak beza kan... hampir rm70++. . . . ()

    Posted at 10:54 pm by irtsalus
    Komenz (1)  

    Wednesday, October 07, 2009

      SEBENTUK cincin menjadi lambang ikatan dua jiwa. Jika tidak, mana mungkin ada yang sanggup membelanjakan ratusan ribu ringgit semata-mata untuk mendapatkan sebentuk cincin idaman. White or yellow gold, both are so pretty and catch our eyes. As for me, I prefer yellow gold. And here is some i . . . ()

    Posted at 11:02 am by irtsalus
    Komenz!  

    Thursday, February 15, 2007

    SETIAP kali mengumumkan akan memperkenalkan gajet terbaru di pasaran, Nokia tidak pernah menghampakan. Barangkali kerana sebab itu jugalah, jenama terkemuka daripada Finland itu kekal sebagai pengeluar gajet paling popular di negara ini malah diyakini di setiap pelosok negara lain juga. Perihal . . . ()

    Posted at 11:49 am by irtsalus
    Komenz!  

    Friday, February 09, 2007

    Oleh KHAIRUNNISA SULAIMAN Kumpulan penyelidik TM KenalMuka diketuai oleh Nazaruddin Omar bersama-sama produk ciptaan mereka. Pada masa ini, banyak organisasi mensyaratkan pekerjanya menggunakan kad akses, cap jari, tandatangan atau identiti mata sebagai tujuan keselamatan dan akses ke . . . ()

    Posted at 10:53 am by irtsalus
    Komenz!  

    Wednesday, January 31, 2007

    SINEAD O'Sullivan (kiri) bersama-sama seorang kakitangan Qtelmedia menunjukkan kandungan Mobile TV yang ditawarkan oleh syarikat berkenaan. BAGI mereka yang sudah biasa dengan teknologi Mobile TV, pastinya mengetahui mengenai perkhidmatan TV bergerak D'Channel yang ditawarkan . . . ()

    Posted at 02:22 pm by irtsalus
    Komenz!  

    Home More Results