irtsalus
Female
Malaysia
Blogger since 2004

Mine : Thursday 17 SHawwal 1403 A.H.
(28 July 1983)


Hubby: Thursday 2 RamaDHaan 1402 A.H.
(24 June 1982)


Proposal :
04-10-2009 ( 04 syawal 1429/04-10-1429 )

Engagement :
08-12-2009 ( 10 zulhijjah 1429/10 -12-1429 )

Marriage :
18-12-2009 ( 01 Muharram 1430/01-01-1430 )


Simple but obstinate, patient but pushy, tender and soft but stubborn....

Daisypath Friendship tickers
Daisypath Friendship tickers
Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
   


<< July 2017 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
 01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31


Disclaimer

This blog speak my mind out,
so if you don't like it, don't bother to read it.
And I don't mind if you don't.
Give respect to others to gain it.





Short term wish List


- buy a baby monitor
- kitchen cabinet
- Guest room furniture
- guest room aircond
- buy water heater
- buy chandelier
- Bathroom accessories
- Wall frame
- Wallpaper/sticker
- Firas's room makeover
- New curtain

Long term wish list


- Plantation land
- Rental property
- New car




.:: mY fRenS LisT::.

|| AzIe ChuMeL || Mama Amani || WaNo || Mc HyE || NasRinA || YaniE || QuiYaH || LauRah || Kak IrMa || Linda mama rania || Uda Ateh || Nurul || Chemiema ||




.:: mY ReaD|nG L|sT::.

|| Sister Alia || mommy-germs || Blog anakkusayang || Blog Saiful Islam || Baby Center || Dunia Susu Ibu || Kelly Mom || My Super Kid || Dr.Muna || Pakar howTo || Feryco ||



.:: mY sHopp|nG L|sT::.

|| My Little Fabulous || Nurul Azham Shop || Little Whiz || Lily SecRet OvEn || Mudah.com || Superbid || Moms Bargain || de`HearT Online Kitchen || clothDiaperMommy ||



.::OthErs s|te L|nk ::.

|| friendster || UTM skudai || MSU Shah Alam || fsksm utm || gallery cybertarp || Abg DiN Pawaka || Photographer Fairus || Rumah Kebaya || g@mespot || Image Shack ||





Berikut produk-produk yang dikaitkan dengan negara yahudi ini:
1. Coca-cola
2. Huggies
3. River Island
4. MC Donalds
5. Clinique
6. Disney
7. Donna Karan(DKNY)
8. Starbucks
9. GAP
10. Garnier
11. Perrier
12. Kotex
13. Sanex
14. Jo Malone
15. Lancome
16. Libbys
17. Tchibo
18. Loreal
19. Mark & spencer
20. Klenex
21. Maybelline
22. Nestle
23. Vittel
24. Revlon
25. Wonderbra
26. Loreal
27. Hugo Boss
28. Ralph Lauren (POLO)
29. Adam Sandler
30. Elizabeth Taylor
31. Nicholas Cage
32. Barbara Streisand
33. Mont Blanc
34. Google/Gmail/Gtalk
35. Fotopages
36. AOL
37. Carefourre
38. Watson
39. Facebook



Date Conversion
Gregorian to Hijri Hijri to Gregorian
Day: Month: Year


How to make a suri
Ingredients:
5 parts success
1 part humour
1 part joy
Method:
Add to a cocktail shaker and mix vigorously. Add a little lustfulness if desired!




.:: OtheRs ::.

Your Ad Here







  • If you want to be updated on this weblog Enter your email here:



    rss feed



    Saturday, October 04, 2014

    Assalamualaikum dan alhamdulillah... 19.09.2014 yang lepas adik firzan sudah pun setahun 6 bulan. Maknanya sudah setahun lebih jugakla saya resign daripada seorang programmer kepada surirumah sepenuh masa. Banyak achievement adik for the past a year. Dah pandai waving, dah pandai angkat jari sa . . . ()

    Posted at 10:42 am by irtsalus
    Komenz!  

    Friday, March 21, 2014

    Assalamualaikum... Syukur.... syukur...syukur... alhamdulillah... adik firzan dah pun 1 tahun.... Walaupun hari rabu hari tu pergi check up sekali inject, nurse cakap adik tak cukup berat, bmi pun dah dekat kuning, tapi so far perkembangan adik sangatlah memberangsangkan. Mungkin nurse tak dengar k . . . ()

    Posted at 11:41 am by irtsalus
    Komenz!  

    Tuesday, March 04, 2014

    Assalamualaikum... Last 2 week, ngam-ngam hari ahad baru balik dari rumah atuk yong peng, pagi isnin adik firzan terus demam, demam pun sebab malam tadi kena gigit nyamuk dekat muka, kaki dengan tangan. Ingatkan demam biasa jer. Tapi petang hari selasa lepas makan, macam biasa dia akan lepak-lepak . . . ()

    Posted at 12:56 pm by irtsalus
    Komenz!  

    Wednesday, February 19, 2014

    Assalamualaikum, Alhamdulillah, adik firzan sudah pun 11 bulan. Banyak perkembangan dia setakat ni. Yang paling ketara dah start berdiri sendiri dan berjalan tanpa pegang perabot dan tanpa bantuan mummy. Alhamdulillah... cepat jugakkk ko ye dik... Tapi merangkak masih belum dilupakan sepenuhnya, se . . . ()

    Posted at 02:23 pm by irtsalus
    Komenz!  

    Friday, January 24, 2014

    Assalamualaikum... Alhamdulillah, Muhammad Firzan Shah dah pun 10 bulan. Cepatnyer masa berlalu. Perkembangan so far so good. Dah start berdiri lepas2 tangan. Pernah jugakla dia telupa kot, terlangkah 1, 2 langkah. In terms of berat badan, mak aka nenek firzan kata dia sangatlah ringan. Adeh.. . . . ()

    Posted at 08:50 am by irtsalus
    Komenz!  

    Friday, December 20, 2013

    Assalamualaikum....Lambat betul update pasal perkembangan firzan masa 9 bulan ni. Actually not much to say... everything goes as smooth as it should be. Alhamdulillah...But something to be remembered, dia dah sangat expert memanjat tangga... pantang lepa sekejap, dah sampai atas dah dia panjat. Mak . . . ()

    Posted at 01:17 pm by irtsalus
    Komenz!  

    Tuesday, November 19, 2013

    Alhamdulillah.... dah 8 bulan pun anak bujang mommy yang sorang lagi ni. Dah banyak benda dia pandai buat.. Yang ketara sekali, dah pandai tolong mommy kemas rumah, kan dik... dah pandai amik toys dalam kotak sendiri. Pastu senyap2 dia main sendiri. Huhu... dah boleh main sorang2. Lagi.. firzan dah . . . ()

    Posted at 12:48 pm by irtsalus
    Komenz!  

    Tuesday, October 22, 2013

    Assalamualaikum... Alhamdulillah... adik firzan dah pun 7 bulan 19 hb aritu.. syukur yang amat.. lambat sikit update pasal adik firzan. So far, perkembangan adik firzan as of 7 mo ni, dia dah pun pandai berdiri... sokmola nak berdiri, tapi masih lagi tak pandai turun dgn sendirinya.. sok . . . ()

    Posted at 02:50 pm by irtsalus
    Komenz!  

    Thursday, September 19, 2013

    Assalamualaikum.... Alhamdulillah, hari ni genaplah Muhammad Firzan Shah 6 month old. Petang ni nak start bagi dia solid food. Mommy try bg nestum dulu ye dik... Pagi tadi .... Daddy : mommy.... nape adik ni cepat sangat merangkak? Mommy : ntah.... Mommy tak tahu apa maksud da . . . ()

    Posted at 11:46 am by irtsalus
    Komenz!  

    Saturday, September 07, 2013

    Assalamualaikum..... 2 hari lepas adik firzan officialy dah pandai merangkak dan tiarap sendiri... Wah2... cepatnya firzan merangkak, kalah abang, tapi tiarap sendiri abg menang... hehehe... kelakarla dik ni... terbalik... tapi salah mummy ni, sebab selalu sangat tolong adik tiarap... erm.... pa . . . ()

    Posted at 12:40 pm by irtsalus
    Komenz (2)  

    Home More Results