irtsalus
Female
Malaysia
Blogger since 2004

Mine : Thursday 17 SHawwal 1403 A.H.
(28 July 1983)


Hubby: Thursday 2 RamaDHaan 1402 A.H.
(24 June 1982)


Proposal :
04-10-2009 ( 04 syawal 1429/04-10-1429 )

Engagement :
08-12-2009 ( 10 zulhijjah 1429/10 -12-1429 )

Marriage :
18-12-2009 ( 01 Muharram 1430/01-01-1430 )


Simple but obstinate, patient but pushy, tender and soft but stubborn....

Daisypath Friendship tickers
Daisypath Friendship tickers
Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
   


<< July 2017 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
 01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31


Disclaimer

This blog speak my mind out,
so if you don't like it, don't bother to read it.
And I don't mind if you don't.
Give respect to others to gain it.





Short term wish List


- buy a baby monitor
- kitchen cabinet
- Guest room furniture
- guest room aircond
- buy water heater
- buy chandelier
- Bathroom accessories
- Wall frame
- Wallpaper/sticker
- Firas's room makeover
- New curtain

Long term wish list


- Plantation land
- Rental property
- New car




.:: mY fRenS LisT::.

|| AzIe ChuMeL || Mama Amani || WaNo || Mc HyE || NasRinA || YaniE || QuiYaH || LauRah || Kak IrMa || Linda mama rania || Uda Ateh || Nurul || Chemiema ||




.:: mY ReaD|nG L|sT::.

|| Sister Alia || mommy-germs || Blog anakkusayang || Blog Saiful Islam || Baby Center || Dunia Susu Ibu || Kelly Mom || My Super Kid || Dr.Muna || Pakar howTo || Feryco ||



.:: mY sHopp|nG L|sT::.

|| My Little Fabulous || Nurul Azham Shop || Little Whiz || Lily SecRet OvEn || Mudah.com || Superbid || Moms Bargain || de`HearT Online Kitchen || clothDiaperMommy ||



.::OthErs s|te L|nk ::.

|| friendster || UTM skudai || MSU Shah Alam || fsksm utm || gallery cybertarp || Abg DiN Pawaka || Photographer Fairus || Rumah Kebaya || g@mespot || Image Shack ||





Berikut produk-produk yang dikaitkan dengan negara yahudi ini:
1. Coca-cola
2. Huggies
3. River Island
4. MC Donalds
5. Clinique
6. Disney
7. Donna Karan(DKNY)
8. Starbucks
9. GAP
10. Garnier
11. Perrier
12. Kotex
13. Sanex
14. Jo Malone
15. Lancome
16. Libbys
17. Tchibo
18. Loreal
19. Mark & spencer
20. Klenex
21. Maybelline
22. Nestle
23. Vittel
24. Revlon
25. Wonderbra
26. Loreal
27. Hugo Boss
28. Ralph Lauren (POLO)
29. Adam Sandler
30. Elizabeth Taylor
31. Nicholas Cage
32. Barbara Streisand
33. Mont Blanc
34. Google/Gmail/Gtalk
35. Fotopages
36. AOL
37. Carefourre
38. Watson
39. Facebook



Date Conversion
Gregorian to Hijri Hijri to Gregorian
Day: Month: Year


How to make a suri
Ingredients:
5 parts success
1 part humour
1 part joy
Method:
Add to a cocktail shaker and mix vigorously. Add a little lustfulness if desired!




.:: OtheRs ::.

Your Ad Here







  • If you want to be updated on this weblog Enter your email here:



    rss feed



    Thursday, November 06, 2014

    Assalamualaikum, Seminggu saya hunting school firas area nilai ni. Sebenarnyer dah lewat, suppose to be daftar school masa dia 4 tahun, ni nak masuk 5 tahun baru nak daftar. Ada pengetua cakap, maybe tak boleh join budak 5 tahun, sebab kena mula dengan basic. So maybe kena asingkan... huhu.. bukan . . . ()

    Posted at 02:43 pm by irtsalus
    Komenz!  

    Friday, February 14, 2014

    Mummy, adik makan ape tu? Mummy, adik panjat tangga. Mummy, adik keluar. Mummy, adik muntah. Mummy, adik buat ape tu? Mummy, adik itu.... mummy, adik ini.... Alhamdulillah, sangatlah boleh diharap abang firas untuk jaga dan tengok-tengokkan adik <- walaupun most of the time dia jugak yang d . . . ()

    Posted at 02:33 pm by irtsalus
    Komenz!  

    Wednesday, December 11, 2013

    Assalamualaikum,11.12.13 ~ Alhamdulillah abg firas dah pun 3 tahun. Cepatnyer lahai masa berlalu. Macam baru semalam je dia berusia setahun. Makin notty, makin charming, makin handsome, makin cerdik dari sehari ke sehari. Sangat senang disuruh. Tukang ambil remote, pampers adik, tuala adik, ketip ku . . . ()

    Posted at 08:52 pm by irtsalus
    Komenz!  

    Monday, September 02, 2013

    Mommy : Abang firas nak pergi school???Firas : tak nakMommy : Kenapa? kan school best... ramai kawan...Firas : Mommy jaga ayash (panggilan diri sendiri untuk nama dia)...errrrkkkk.. ok... firas jaga mommy ke.... mommy jaga firas???? ayyyyoooo ini budak..... semenjak demam dari bulan pose aritu da . . . ()

    Posted at 01:49 pm by irtsalus
    Komenz!  

    Wednesday, May 29, 2013

       

    Posted at 02:32 pm by irtsalus
    Komenz!  

    Sunday, May 05, 2013

    Dah lama tak cerita pasal firas kan... asyik cerita pasal adik dia jer... oklah entry ni khas untuk firas setelah bergelar abang.. 1st day firas jumpa adik bila mummy balik dari hospital, balik dari taska jer, buka2 pintu, happy sangat muka dia dapat jumpa mummy...setelah beberapa hari tak . . . ()

    Posted at 12:06 pm by irtsalus
    Komenz!  

    Sunday, December 30, 2012

    11.12.2012 haritu genaplah anak bujang saya berumur 2 tahun. Happy birthday Muhammad Firas Shah.. Alhamdulillah, makin besar, makin bijak budak ni... tapi... tapi... tapi makin notty gak... Seperti tahun lepas, tak celebrate apa2.. cuma celebrate dengan famili sahaja. This year kita sambut dengan fa . . . ()

    Posted at 03:53 pm by irtsalus
    Komenz!  

    Wednesday, May 16, 2012

    Saya sangat benci buat REPORT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Posted at 10:32 am by irtsalus
    Komenz!  

    Friday, May 11, 2012

    Assalamualaikum....I once said that I'll stop updating firas milestone, but I can't help it, I can't stop from jotted down his development. And now he's in a miracle of 1 year and 5 month. He did miracle things everyday and always surprised us with his new skills. More often, he al . . . ()

    Posted at 06:14 pm by irtsalus
    Komenz!  

    Tuesday, January 24, 2012

    Assalamualaikum....Since a long weekend.... so kami planning untuk balik kampung... melawat my new nephew / cousin firas yang baru dilahirkan. Tapi sebelum balik kampung, family in law ajak ber picnic di Port dickson. So sebelum balik kampung, kami picnic dulu dekat port dickson. Tapi en.Ed tak b . . . ()

    Posted at 01:33 pm by irtsalus
    Komenz!  

    Home More Results