irtsalus
Female
Malaysia
Blogger since 2004

Mine : Thursday 17 SHawwal 1403 A.H.
(28 July 1983)


Hubby: Thursday 2 RamaDHaan 1402 A.H.
(24 June 1982)


Proposal :
04-10-2009 ( 04 syawal 1429/04-10-1429 )

Engagement :
08-12-2009 ( 10 zulhijjah 1429/10 -12-1429 )

Marriage :
18-12-2009 ( 01 Muharram 1430/01-01-1430 )


Simple but obstinate, patient but pushy, tender and soft but stubborn....

Daisypath Friendship tickers
Daisypath Friendship tickers
Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
   


<< November 2014 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
 01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30


Disclaimer

This blog speak my mind out,
so if you don't like it, don't bother to read it.
And I don't mind if you don't.
Give respect to others to gain it.





Short term wish List


- buy a baby monitor
- kitchen cabinet
- Guest room furniture
- guest room aircond
- buy water heater
- buy chandelier
- Bathroom accessories
- Wall frame
- Wallpaper/sticker
- Firas's room makeover
- New curtain

Long term wish list


- Plantation land
- Rental property
- New car




.:: mY fRenS LisT::.

|| AzIe ChuMeL || Mama Amani || WaNo || Mc HyE || NasRinA || YaniE || QuiYaH || LauRah || Kak IrMa || Linda mama rania || Uda Ateh || Nurul || Chemiema ||




.:: mY ReaD|nG L|sT::.

|| Sister Alia || mommy-germs || Blog anakkusayang || Blog Saiful Islam || Baby Center || Dunia Susu Ibu || Kelly Mom || My Super Kid || Dr.Muna || Pakar howTo || Feryco ||



.:: mY sHopp|nG L|sT::.

|| My Little Fabulous || Nurul Azham Shop || Little Whiz || Lily SecRet OvEn || Mudah.com || Superbid || Moms Bargain || de`HearT Online Kitchen || clothDiaperMommy ||



.::OthErs s|te L|nk ::.

|| friendster || UTM skudai || MSU Shah Alam || fsksm utm || gallery cybertarp || Abg DiN Pawaka || Photographer Fairus || Rumah Kebaya || g@mespot || Image Shack ||





Berikut produk-produk yang dikaitkan dengan negara yahudi ini:
1. Coca-cola
2. Huggies
3. River Island
4. MC Donalds
5. Clinique
6. Disney
7. Donna Karan(DKNY)
8. Starbucks
9. GAP
10. Garnier
11. Perrier
12. Kotex
13. Sanex
14. Jo Malone
15. Lancome
16. Libbys
17. Tchibo
18. Loreal
19. Mark & spencer
20. Klenex
21. Maybelline
22. Nestle
23. Vittel
24. Revlon
25. Wonderbra
26. Loreal
27. Hugo Boss
28. Ralph Lauren (POLO)
29. Adam Sandler
30. Elizabeth Taylor
31. Nicholas Cage
32. Barbara Streisand
33. Mont Blanc
34. Google/Gmail/Gtalk
35. Fotopages
36. AOL
37. Carefourre
38. Watson
39. Facebook



Date Conversion
Gregorian to Hijri Hijri to Gregorian
Day: Month: Year


How to make a suri
Ingredients:
5 parts success
1 part humour
1 part joy
Method:
Add to a cocktail shaker and mix vigorously. Add a little lustfulness if desired!




.:: OtheRs ::.

Your Ad Here







  • If you want to be updated on this weblog Enter your email here:



    rss feed



    Thursday, November 06, 2014
    ~The Little Caliph School Firas~ Alhamdulillah

    Assalamualaikum,

    Seminggu saya hunting school firas area nilai ni. Sebenarnyer dah lewat, suppose to be daftar school masa dia 4 tahun, ni nak masuk 5 tahun baru nak daftar. Ada pengetua cakap, maybe tak boleh join budak 5 tahun, sebab kena mula dengan basic. So maybe kena asingkan... huhu.. bukan tak nak hantar dia awal, tapi disebabkan budak ni lahir bulan 12, so bulan 12 ni barulah cukup umo dia 4 tahun, kiranya tahun depan bulan 1 baru 4 tahun 1 bulan, walaupun kalau ikut kiraan tahun dia dah 5 tahun.. macam kesian sangat nak hantar dia awal2...mummy pun tak puas jaga firas lagi.. huhu.. Takpe, mummy tahu abg firas boleh catch up sebab budak ni otaknya memang cepat pick up. So I don't think there's an issue.

    Okeylah, daripada banyak-banyak tadika yang kami survey, saya dah shortlisted kan kepada 3 sahaja. Antaranya The Little Caliph, Al-Baghdadi Playtime Centre(APC) dan Tadika Khalifah. Saya sangatlah berkenan dengan APC itu. Tapi jauhlah pulak sampai ke nilai impian nak kena menghantar dan mengambilnyer, sementelah lagi, dah jauh tersasar dari laluan kerja bapaknya, kang susah pulak bapaknya nak hantar dia, kena berpatah balik.. huhu... Akhirnya kami decide The Little Caliph. Sebab yang ini, bukan anak je suka, dengan bapak-bapak nya pun dah jatuh hati. Yang penting, sangatlah dekat dengan umah. Ambil dia naik motor kapcai pun boleh... ngeh ngeh... yang best nyer antara ketiga-tiga tu, The Little Caliph la paling mahal yurannyer... pandai kan korang pilih yang mahal-mahal jerk... Yuran pun dah macam nak hantar anak masuk Universiti... fuhhh...So moh ler kita korek2 duit tabung...

    Dekat bawah ni details yuran yang The Little Caliph kenakan bagi tahun 2014. Yuran pendaftaran dah naik RM200 daripada RM100 untuk tahun 2015. Booking fees RM200Total Overall kami kena bayar RM1119. Monthly payment RM250 without daycare. Tambahan RM100 jika hendak daycare. Daycare bermaksud anak berada di school sehingga jam 6 petang. Without daycare pula, anak akan berada di school macam sesi persekolahan biasa, 8.30-12.30 tengah hari. Oleh kerana saya pun housewife, so ambil sesi persekolahan macam biasa sahaja.

     

    Details yuran. Gambar tak terang. Saya takde scanner.. huhu

    Once dah book, dia akan bagi fail ni

     

    Booklet The Little Caliph untuk rujukan parent

    p/s : Next 3 years giliran adik nyer pulak... Dah bolehlah start menabung dari sekarang...

     


    Posted at 02:43 pm by irtsalus

     

    Leave a Comment:

    Name


    Homepage (optional)


    Comments




    Previous Entry Home