irtsalus
Female
Malaysia
Blogger since 2004

Mine : Thursday 17 SHawwal 1403 A.H.
(28 July 1983)


Hubby: Thursday 2 RamaDHaan 1402 A.H.
(24 June 1982)


Proposal :
04-10-2009 ( 04 syawal 1429/04-10-1429 )

Engagement :
08-12-2009 ( 10 zulhijjah 1429/10 -12-1429 )

Marriage :
18-12-2009 ( 01 Muharram 1430/01-01-1430 )


Simple but obstinate, patient but pushy, tender and soft but stubborn....

Daisypath Friendship tickers
Daisypath Friendship tickers
Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
   


<< September 2014 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
 01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30


Disclaimer

This blog speak my mind out,
so if you don't like it, don't bother to read it.
And I don't mind if you don't.
Give respect to others to gain it.





Short term wish List


- buy a baby monitor
- kitchen cabinet
- Guest room furniture
- guest room aircond
- buy water heater
- buy chandelier
- Bathroom accessories
- Wall frame
- Wallpaper/sticker
- Firas's room makeover
- New curtain

Long term wish list


- Plantation land
- Rental property
- New car




.:: mY fRenS LisT::.

|| AzIe ChuMeL || Mama Amani || WaNo || Mc HyE || NasRinA || YaniE || QuiYaH || LauRah || Kak IrMa || Linda mama rania || Uda Ateh || Nurul || Chemiema ||




.:: mY ReaD|nG L|sT::.

|| Sister Alia || mommy-germs || Blog anakkusayang || Blog Saiful Islam || Baby Center || Dunia Susu Ibu || Kelly Mom || My Super Kid || Dr.Muna || Pakar howTo || Feryco ||



.:: mY sHopp|nG L|sT::.

|| My Little Fabulous || Nurul Azham Shop || Little Whiz || Lily SecRet OvEn || Mudah.com || Superbid || Moms Bargain || de`HearT Online Kitchen || clothDiaperMommy ||



.::OthErs s|te L|nk ::.

|| friendster || UTM skudai || MSU Shah Alam || fsksm utm || gallery cybertarp || Abg DiN Pawaka || Photographer Fairus || Rumah Kebaya || g@mespot || Image Shack ||





Berikut produk-produk yang dikaitkan dengan negara yahudi ini:
1. Coca-cola
2. Huggies
3. River Island
4. MC Donalds
5. Clinique
6. Disney
7. Donna Karan(DKNY)
8. Starbucks
9. GAP
10. Garnier
11. Perrier
12. Kotex
13. Sanex
14. Jo Malone
15. Lancome
16. Libbys
17. Tchibo
18. Loreal
19. Mark & spencer
20. Klenex
21. Maybelline
22. Nestle
23. Vittel
24. Revlon
25. Wonderbra
26. Loreal
27. Hugo Boss
28. Ralph Lauren (POLO)
29. Adam Sandler
30. Elizabeth Taylor
31. Nicholas Cage
32. Barbara Streisand
33. Mont Blanc
34. Google/Gmail/Gtalk
35. Fotopages
36. AOL
37. Carefourre
38. Watson
39. Facebook



Date Conversion
Gregorian to Hijri Hijri to Gregorian
Day: Month: Year


How to make a suri
Ingredients:
5 parts success
1 part humour
1 part joy
Method:
Add to a cocktail shaker and mix vigorously. Add a little lustfulness if desired!




.:: OtheRs ::.

Your Ad Here







  • If you want to be updated on this weblog Enter your email here:



    rss feed



    Thursday, September 04, 2014
    Apa yang di busy kan sangat tuh???

    Assalamualaikum....

    Macam gempak je tajuk entry tu kan... hehe... ntah apa ntah yang dibusykan sangat tuh??? Okaylah meh saya nak bercerita.... 2 bulan ni start bulan 7-8 memang busy... every weekend memang full dengan aktiviti... sebelum puasa lagi... every weekend akan full dengan agenda, mana nak shopping baju rayalah, accessories rumah untuk rayalah, balik rumah mak mertualah dan berlanjutan sampailah ke bulan puasa...bulan puasa busy decorate rumah, kemas rumah... tu belum masuk bab pening fikir juadah berbuka lagi... eh??? hehehe... sampailah ke bulan raya.... busy berjalan melawat sanak saudara... menerima kunjungan tetamu.... busy memanjang je kan.... Tapi yang bestnyer time raya ni sebab dapat kumpul duit raya yang banyak untuk anak-anak... alhamdulillah... masuk tabung bank untuk masa depan anak-anak... dan dapat berkumpul 1 family... belum sempat nak bernafas lagi.... habis raya je... busy adik nak kahwin pulokkk....

    haaa... itulah yang cheq busy kan sepanjang bulan lalu... busy packing2 baju untuk bawak balik kampung.... dah balik kampung busy tolong parent dan pengantin packing goodies bag pulakkk, kemas rumah, buat hantaran... ihik ihik... dah tiba hari kenduri macam biasa busy rewang....keesokkannya busy mengemas rumah, menghantar pengantin ke kenduri side lelaki pulakkkk.... yang bestnyer balik hantar pengantin kita singgah ke rengit... syurga membeli-belah barang-barang second hand.... busy jugakkkkk kan??? busy memilih katil untuk guess room(sian dekat parent everytime datang kena tidur famili hall.... hari dah nak malam pun tak balik lagi.... kahkahkah... padahal malam tu semangat nak balik nilai... penat tak usah cerita... tapi seb baik en.ed gagah perkasa... dia kata tak penat... so bertolak balik nilai malam tu jugakkkk... esoknya tengok berita jalan jammed.... alhamdulillah... berkat dengar cakap suami... perjalanan balik ke nilai dipermudahkan....

    Okaylah itulah kronologinyer kisah ke busyan saya sepanjang bulan 7- 9 ni... tu tak kira lagi esok jumaat adik beradik pakat nak sambut birthday mak dekat gold coast morib pulakkkk... alhamdulillah adik yang ke-4 bermurah hati nak sponsor bilik+makan+theme park.... allahuakhbar... semoga dicucuri rahmat dan sentiasa dilimpahi rezeki buat adik saya siti nurul izzati ni....(psss dia single mingle lagi... ekekeke)

    Let's the pics do the talks shall we???

     

    Di rumah pengantin perempuan

    Makan damai rumah pengantin perempuan

    Rumah pengantin lelaki

    Dekat bawah ni pulak antara kedai-kedai second hand yang ada di rengit. Maaflah ye, saya ambil gambar dari dalam kereta jer. Sebab firas tidur time ni... apak nyer je yang pergi keluar survey katil. Ni kali ke berapa ntah kami pergi rengit ni... selama ni pergi survey-survey... usha-usha... tapi satu habuk pun tak angkat... kali ni kami hangkut sekali harung... tu pun ada lagi yang tak terhangkut... lain kali deh... dah ponatttt....

    Kedai perabot jati baru

    Kedai makan yang ada dekat rengit ni. Siap buat guna kayu baby cot lagi... fuuuhhhh

    p/s : Gambar morib entry lain yer... Untuk nana, akak doakan nan hidup bahagia ke anak cucu...cicit... dan berkasih sayang sampai ke syurga.

     


    Posted at 03:03 pm by irtsalus

     

    Leave a Comment:

    Name


    Homepage (optional)


    Comments




    Previous Entry Home Next Entry