irtsalus
Female
Malaysia
Blogger since 2004

Mine : Thursday 17 SHawwal 1403 A.H.
(28 July 1983)


Hubby: Thursday 2 RamaDHaan 1402 A.H.
(24 June 1982)


Proposal :
04-10-2009 ( 04 syawal 1429/04-10-1429 )

Engagement :
08-12-2009 ( 10 zulhijjah 1429/10 -12-1429 )

Marriage :
18-12-2009 ( 01 Muharram 1430/01-01-1430 )


Simple but obstinate, patient but pushy, tender and soft but stubborn....

Daisypath Friendship tickers
Daisypath Friendship tickers
Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
   


<< June 2014 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30


Disclaimer

This blog speak my mind out,
so if you don't like it, don't bother to read it.
And I don't mind if you don't.
Give respect to others to gain it.





Short term wish List


- buy a baby monitor
- kitchen cabinet
- Guest room furniture
- guest room aircond
- buy water heater
- buy chandelier
- Bathroom accessories
- Wall frame
- Wallpaper/sticker
- Firas's room makeover
- New curtain

Long term wish list


- Plantation land
- Rental property
- New car




.:: mY fRenS LisT::.

|| AzIe ChuMeL || Mama Amani || WaNo || Mc HyE || NasRinA || YaniE || QuiYaH || LauRah || Kak IrMa || Linda mama rania || Uda Ateh || Nurul || Chemiema ||




.:: mY ReaD|nG L|sT::.

|| Sister Alia || mommy-germs || Blog anakkusayang || Blog Saiful Islam || Baby Center || Dunia Susu Ibu || Kelly Mom || My Super Kid || Dr.Muna || Pakar howTo || Feryco ||



.:: mY sHopp|nG L|sT::.

|| My Little Fabulous || Nurul Azham Shop || Little Whiz || Lily SecRet OvEn || Mudah.com || Superbid || Moms Bargain || de`HearT Online Kitchen || clothDiaperMommy ||



.::OthErs s|te L|nk ::.

|| friendster || UTM skudai || MSU Shah Alam || fsksm utm || gallery cybertarp || Abg DiN Pawaka || Photographer Fairus || Rumah Kebaya || g@mespot || Image Shack ||





Berikut produk-produk yang dikaitkan dengan negara yahudi ini:
1. Coca-cola
2. Huggies
3. River Island
4. MC Donalds
5. Clinique
6. Disney
7. Donna Karan(DKNY)
8. Starbucks
9. GAP
10. Garnier
11. Perrier
12. Kotex
13. Sanex
14. Jo Malone
15. Lancome
16. Libbys
17. Tchibo
18. Loreal
19. Mark & spencer
20. Klenex
21. Maybelline
22. Nestle
23. Vittel
24. Revlon
25. Wonderbra
26. Loreal
27. Hugo Boss
28. Ralph Lauren (POLO)
29. Adam Sandler
30. Elizabeth Taylor
31. Nicholas Cage
32. Barbara Streisand
33. Mont Blanc
34. Google/Gmail/Gtalk
35. Fotopages
36. AOL
37. Carefourre
38. Watson
39. Facebook



Date Conversion
Gregorian to Hijri Hijri to Gregorian
Day: Month: Year


How to make a suri
Ingredients:
5 parts success
1 part humour
1 part joy
Method:
Add to a cocktail shaker and mix vigorously. Add a little lustfulness if desired!




.:: OtheRs ::.

Your Ad Here







  • If you want to be updated on this weblog Enter your email here:



    rss feed



    Thursday, June 19, 2014
    Jalan-jalan Perak

    Assalamualaikum.... Jalan-jalan Perak...

    Bersempena cuti sekolah dan musim orang kawen yang lalu.... sambil menyelam minum air... hehe... Alhamdulillah perjalanan lancar, sampai perak baru ujan lebat itu pun sekejap-sekejap.

    Majlis orang kawen dekat parit buntar, gerak hari jumaat pagi sampai parit buntar terus straight masuk penang.. en.ed la ni... kempunan sangat nak nasi kandar line clear. Tempat dia dekat lorong, yang tu yang original kedai dia. Memang sedang-sedang la makan time ni.. dalam pukul 12.30 lunch hour. Memang sangat ramai orang. Photo tak ambil sebab kelam kabut cari tempat dengan budak-budak lagi. Nasib baik firas leka dengan tab... adik dia jela macam ulat nak turun je kerja dia... huhu.

    Dah makan nasi kandar, tak lengkap rasanya kalau tak pusing-pusing penang cari baju dan jeruk. Beli sikit-sikit untuk bekalan kudap-kudapan dalam kereta. Then naik kereta pergi cari mee goreng mamak dengan tauhu bakar en.ed. Unlucky, dua-dua kedai dah tak ada. Tak tahu dia pindah mana. So, balik jela.... nak lepaskan kecewa, kita balik naik ferry... firas kata bot besar... kekeke.... Keluar dari penang terus menuju ke rumah atuk sedara dekat parit buntar. Kami lalu jalan dalam je, sebab rumah atuk sedara tu dekat je dengan pintu gerbang parit buntar iaitu sempadan penang dan parit buntar. Sampai rumah atuk sedara, makan, amik kunci homestay dan layan tidur kepenatan berjalan satu hari....

    Keesokkannya, keluar pagi-pagi pukul 10, sebab owner homestay kata ada customer lain nak check-in... huhu... boleh ek... kalau hotel pun check out pukul 12... whatever la kan... okay keluar terus cari breakfast. Style orang utara, breakfast pagi-pagi terus makan nasi... ada kambing lagi tuuuu...huhu... apa lagi.... terus ngap kambing la kan.... siap breakfast.... terus ke rumah atuk sedara... lepak-lepak.... dah tengah hari... lunch lauk pengantin.... pastu lepak-lepak... pastu blah.... blah ke taiping pulakkkk.... bajet nak jalan-jalan taiping....tapiiii tersangkut dekat pasar kampuchia dekat parit buntar... memang dekat sangat-sangat dengan rumah atuk sedara... so... shopping lagi... pakkal je dah beli baju raya... kalau tak mahu sebat baju raya dekat sini... memang murahhhhhh yang amat..... siap cakap dengan en.ed, tahun depan kita shopping baju raya kat sini la.... kahkahkahkah... nak ke sini minyak dengan tol dah beratus... tak berbaloi nak dapatkan baju murah 10-20 hinggit.... hehehe... okay... off to taiping pulakkk..

    Sampai-sampai ngam-ngam terus ambil kunci hotel. We stay at hotel taiping perdana, solat jamak then set off again. Jalan-jalan keliling tasik taiping... then usha-usha tempat bukit larut (tak naik pun...huh), air terjun... then teruslah masuk zoo taiping... sementara menunggu train, hujan turun dengan lebatnyer. Naik train jela... tak jalan mana... sebab ada orang tua tak larat nak pusing 1 zoo... kekeke...

     

     

    Us

    My lovely family..

    Budak comelll yang sangat behave sepanjang dekat zoo... Lain kali boleh bawak abang firas lagi...

    p/s : Terima kasih banyak-banyak kepada atuk dan nenek yang fully sponsor perjalanan kita kali ini... next time boleh sponsor lagi... kekeke

     


    Posted at 10:47 am by irtsalus

     

    Leave a Comment:

    Name


    Homepage (optional)


    Comments




    Previous Entry Home Next Entry