irtsalus
Female
Malaysia
Blogger since 2004

Mine : Thursday 17 SHawwal 1403 A.H.
(28 July 1983)


Hubby: Thursday 2 RamaDHaan 1402 A.H.
(24 June 1982)


Proposal :
04-10-2009 ( 04 syawal 1429/04-10-1429 )

Engagement :
08-12-2009 ( 10 zulhijjah 1429/10 -12-1429 )

Marriage :
18-12-2009 ( 01 Muharram 1430/01-01-1430 )


Simple but obstinate, patient but pushy, tender and soft but stubborn....

Daisypath Friendship tickers
Daisypath Friendship tickers
Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
   


<< March 2014 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
 01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31


Disclaimer

This blog speak my mind out,
so if you don't like it, don't bother to read it.
And I don't mind if you don't.
Give respect to others to gain it.





Short term wish List


- buy a baby monitor
- kitchen cabinet
- Guest room furniture
- guest room aircond
- buy water heater
- buy chandelier
- Bathroom accessories
- Wall frame
- Wallpaper/sticker
- Firas's room makeover
- New curtain

Long term wish list


- Plantation land
- Rental property
- New car




.:: mY fRenS LisT::.

|| AzIe ChuMeL || Mama Amani || WaNo || Mc HyE || NasRinA || YaniE || QuiYaH || LauRah || Kak IrMa || Linda mama rania || Uda Ateh || Nurul || Chemiema ||




.:: mY ReaD|nG L|sT::.

|| Sister Alia || mommy-germs || Blog anakkusayang || Blog Saiful Islam || Baby Center || Dunia Susu Ibu || Kelly Mom || My Super Kid || Dr.Muna || Pakar howTo || Feryco ||



.:: mY sHopp|nG L|sT::.

|| My Little Fabulous || Nurul Azham Shop || Little Whiz || Lily SecRet OvEn || Mudah.com || Superbid || Moms Bargain || de`HearT Online Kitchen || clothDiaperMommy ||



.::OthErs s|te L|nk ::.

|| friendster || UTM skudai || MSU Shah Alam || fsksm utm || gallery cybertarp || Abg DiN Pawaka || Photographer Fairus || Rumah Kebaya || g@mespot || Image Shack ||





Berikut produk-produk yang dikaitkan dengan negara yahudi ini:
1. Coca-cola
2. Huggies
3. River Island
4. MC Donalds
5. Clinique
6. Disney
7. Donna Karan(DKNY)
8. Starbucks
9. GAP
10. Garnier
11. Perrier
12. Kotex
13. Sanex
14. Jo Malone
15. Lancome
16. Libbys
17. Tchibo
18. Loreal
19. Mark & spencer
20. Klenex
21. Maybelline
22. Nestle
23. Vittel
24. Revlon
25. Wonderbra
26. Loreal
27. Hugo Boss
28. Ralph Lauren (POLO)
29. Adam Sandler
30. Elizabeth Taylor
31. Nicholas Cage
32. Barbara Streisand
33. Mont Blanc
34. Google/Gmail/Gtalk
35. Fotopages
36. AOL
37. Carefourre
38. Watson
39. Facebook



Date Conversion
Gregorian to Hijri Hijri to Gregorian
Day: Month: Year


How to make a suri
Ingredients:
5 parts success
1 part humour
1 part joy
Method:
Add to a cocktail shaker and mix vigorously. Add a little lustfulness if desired!




.:: OtheRs ::.

Your Ad Here







  • If you want to be updated on this weblog Enter your email here:



    rss feed



    Tuesday, March 04, 2014
    A hectic week ~ adik firzan kena denggi pulakk

    Assalamualaikum...

    Last 2 week, ngam-ngam hari ahad baru balik dari rumah atuk yong peng, pagi isnin adik firzan terus demam, demam pun sebab malam tadi kena gigit nyamuk dekat muka, kaki dengan tangan. Ingatkan demam biasa jer. Tapi petang hari selasa lepas makan, macam biasa dia akan lepak-lepak atas rocker dia, then pandai turun sendiri, tapi haritu lain sikit, duk melepek je atas tu, dengan tak semena-mena tetiba je dia muntah. Lepas muntah cepat-cepat pergi basuh dia, yang jadi isunya sebab tetiba je dia macam kena fit(sawan), sebab muka dok la pandang sebelah kanan je, then tangan kanan pun menumbuk2 muka, tapi mulut berbunyi-bunyi. Terus angkat dia pergi sinki, letak kepala bawah kepala paip, terus basuh kepala dia... memang tak keruanlah time tu.. memang tak boleh nak berfikir dah... takut yang amat...

    Call daddy cepat-cepat suruh balik, terus bawa pergi klinik pakar kanak-kanak. Nasib baik klinik pakar kanak-kanak dah buka dekat nilai ni. Sampai-sampai masuk, doktor terus ambil temperature and terus masuk ubat bontot.... Bila mummy cerita kronologi apa yang berlaku petang tadi, terus doktor suggest pergi hospital sebab doktor pun suspect fit. Tapi yang peliknya, budak kalau fit dia tak berbunyi, yang adik ni mulut berbunyi merengek. Doktor pun pelik, tapi still doktor kata fit cuma maybe bukan fit yang teruk. Terus doktor tulis surat recommendation ke hospital. Kami pilih putrajaya sebab dekat. Balik rumah, makan, packing, siap-siap, terus pergi hospital.

    Dekat hospital, doktor amik darah then tunggula sejam lebih untuk result darah tu. Time tu takde suspect denggi lagi, just fever higher temperature. Memang warded. Masa warded la, darah adik kena ambil setiap hari, tengok trend darah putih makin lama makin turun ke paras paling last 130. Tu yang doktor terus kata denggi. Dengan demam yang belum kebah lagi, memang kena stay la sampai demam turun. Selagi demam tak turun, selagi tu la tak bole balik. Alhamdulillah tiada komplikasi lain selain tu. Duduklah kat dalam ward tu dari selasa malam rabu sampailah tengah hari sabtu... huhuhu.... lama benor mummy rasa duduk dekat ward tu, macam sebulan... sebabnya sepanjang-sepanjang duduk dalam ward, asal malam je adik firzan tak bole tido, merengek tak sudah...naik give up tau mummy dik... mungkin sebab suhu badan panas, lepas tu satu lagi, tangan dua-dua sakit kene cucuk jarum. Sebelah kanan ambil darah, mummy tengok ada 8 bekas cucukan jarum kat situ, last cucuk jarum, bekas yang paling ketara, gamaknya cari urat darah adik tak jumpa kot... Sebelah kiri pulak cucuk masuk air... selamba je mummy tengok nurse-nurse tu main masuk je air masa awal-awal nak cucuk.... sakit tau tak.... terkenang-kenang masa mummy kena tahan wad masa denggi, pregnant dulu... kita yang besar ni pun tak tahan, apa tah lagi baby... haishhhh... siannnn adik....

    Merengek je adik, tido pun nak berkepit jer..

    Atuk datang hari jumaat baru nampak dia senyum... rindu betul mummy dengan senyuman adik...

    Nasib baiklah adik firzan fully bf, sebab mummy dah pernah kena denggi masa preggy kan abang firas, so dalam badan mummy dah ada antibodi. Hari sabtu discharge, petangnya start naik bintik2 merah dekat muka firzan. Esok paginya dekat badan pulak. Dahla mummy suruh daddy pergi cari ketam tak jumpa-jumpa, giant, tesco, pasar tani, pagi pun tak dok... gamaknya ramai benor org yang cari ketam. Yang best nyer semua macam dok pakat cakap benda yang sama, petang or malam baru ada bang.... Nak buat camna, petang tu jugak daddy shoot pergi giant beli ketam. Alhamdulillah, rezeki adik. besar pulak tu ketam dia. Yang penting fresh, sebab baru sampai kan... Makan ketamlah mummy ahad malam isnin. Yang best nyer lagi sebab daddy yang masak. Ketam masak sambal merah campur dengan telur.. Memang marvellous, sehingga menjilat jari. Lagi sedap daripada makan ketam dekat tasik idaman yang kena sampai rm80 hinggit... hehehe... tq daddy... ada ketam lebih, esoknya mummy buat sup ketam pulak... adik pulak, makan ketam melalui bf jerkkk... hehehe... sonang....

    p/s : Remuk redam hati mummy tengok tangan adik kena cucuk. Macam manalah perasaan ibu-ibu yang baby dia berselirat wayar-wayar...erm...


    Posted at 12:56 pm by irtsalus

     

    Leave a Comment:

    Name


    Homepage (optional)


    Comments




    Previous Entry Home Next Entry