irtsalus
Female
Malaysia
Blogger since 2004

Mine : Thursday 17 SHawwal 1403 A.H.
(28 July 1983)


Hubby: Thursday 2 RamaDHaan 1402 A.H.
(24 June 1982)


Proposal :
04-10-2009 ( 04 syawal 1429/04-10-1429 )

Engagement :
08-12-2009 ( 10 zulhijjah 1429/10 -12-1429 )

Marriage :
18-12-2009 ( 01 Muharram 1430/01-01-1430 )


Simple but obstinate, patient but pushy, tender and soft but stubborn....

Daisypath Friendship tickers
Daisypath Friendship tickers
Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
   


<< February 2014 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
 01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28


Disclaimer

This blog speak my mind out,
so if you don't like it, don't bother to read it.
And I don't mind if you don't.
Give respect to others to gain it.





Short term wish List


- buy a baby monitor
- kitchen cabinet
- Guest room furniture
- guest room aircond
- buy water heater
- buy chandelier
- Bathroom accessories
- Wall frame
- Wallpaper/sticker
- Firas's room makeover
- New curtain

Long term wish list


- Plantation land
- Rental property
- New car




.:: mY fRenS LisT::.

|| AzIe ChuMeL || Mama Amani || WaNo || Mc HyE || NasRinA || YaniE || QuiYaH || LauRah || Kak IrMa || Linda mama rania || Uda Ateh || Nurul || Chemiema ||




.:: mY ReaD|nG L|sT::.

|| Sister Alia || mommy-germs || Blog anakkusayang || Blog Saiful Islam || Baby Center || Dunia Susu Ibu || Kelly Mom || My Super Kid || Dr.Muna || Pakar howTo || Feryco ||



.:: mY sHopp|nG L|sT::.

|| My Little Fabulous || Nurul Azham Shop || Little Whiz || Lily SecRet OvEn || Mudah.com || Superbid || Moms Bargain || de`HearT Online Kitchen || clothDiaperMommy ||



.::OthErs s|te L|nk ::.

|| friendster || UTM skudai || MSU Shah Alam || fsksm utm || gallery cybertarp || Abg DiN Pawaka || Photographer Fairus || Rumah Kebaya || g@mespot || Image Shack ||





Berikut produk-produk yang dikaitkan dengan negara yahudi ini:
1. Coca-cola
2. Huggies
3. River Island
4. MC Donalds
5. Clinique
6. Disney
7. Donna Karan(DKNY)
8. Starbucks
9. GAP
10. Garnier
11. Perrier
12. Kotex
13. Sanex
14. Jo Malone
15. Lancome
16. Libbys
17. Tchibo
18. Loreal
19. Mark & spencer
20. Klenex
21. Maybelline
22. Nestle
23. Vittel
24. Revlon
25. Wonderbra
26. Loreal
27. Hugo Boss
28. Ralph Lauren (POLO)
29. Adam Sandler
30. Elizabeth Taylor
31. Nicholas Cage
32. Barbara Streisand
33. Mont Blanc
34. Google/Gmail/Gtalk
35. Fotopages
36. AOL
37. Carefourre
38. Watson
39. Facebook



Date Conversion
Gregorian to Hijri Hijri to Gregorian
Day: Month: Year


How to make a suri
Ingredients:
5 parts success
1 part humour
1 part joy
Method:
Add to a cocktail shaker and mix vigorously. Add a little lustfulness if desired!




.:: OtheRs ::.

Your Ad Here







  • If you want to be updated on this weblog Enter your email here:



    rss feed



    Wednesday, February 19, 2014
    ~ Muhammad Firzan Shah - 11 month old ~

    Assalamualaikum,

    Alhamdulillah, adik firzan sudah pun 11 bulan. Banyak perkembangan dia setakat ni. Yang paling ketara dah start berdiri sendiri dan berjalan tanpa pegang perabot dan tanpa bantuan mummy. Alhamdulillah... cepat jugakkk ko ye dik... Tapi merangkak masih belum dilupakan sepenuhnya, sebab berjalan tak stabil lagi. Tapi memang gigih betul adik practice berjalan siang malam. Kecuali dah penat baru kembali merangkak.

    Selain itu, dah keluarkan word mamamamama dari mulut dia... hehehe suka...suka... daddyla ni yang perasan.. tetiba je daddy kata adik firzan dah pandai cakap mamamama. Tapi yang tak bestnyer, dia panggil mamamam time dia menangis cari mummy jerrrrkkkk... :( . Time lain tak dok... adeh... takpelah dik, slow-slow mummy ajar adik yer...

    Macam abang dia jugak... awal-awal dah keluar jari 1 malaysia... dah pandai tunjuk itu ini.. nanti mummy ajar adik tunjuk binatang-binatang dalam book ye. In shaa allah, semoga mummy diberi kelapangan dan kesabaran yang tinggi untuk mengajar adik firzan dan abg firas. haihhhh...

    Rancangan kesukaan adik firzan of course la Hi-5.. Siap goyang-goyang badan macam menari kalau dengar lagu Hi-5 tu. Yang paling dia suka lagu robot, lagu wishing star. Lagi satu, gigi dia dah keluar 4 batang (2 atas, 2 bawah)... patutlah kalau bila bf kan dia, terasa ada bende comel-comel kecil-kecil tengah menggigit..hehehe

    Macam-macam adik firzan

    p/s : Tak sabar nak tengok dua orang panglima ni main berkejaran...

     


    Posted at 02:23 pm by irtsalus

     

    Leave a Comment:

    Name


    Homepage (optional)


    Comments




    Previous Entry Home Next Entry